Мъж лъже полицията в Созопол, че са го карали да се беси

09:59, 19 окт 15 25 395 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
39-годишен мъж, дължал пари на частна фирма, занимаваща се с бързи кредити, е излъгал полицията в Созопол, че е станал жертва на нападение, съобщиха от ОД на МВР в Бургас.

Около 00.00 часа в събота 39-годишния А. И. от село Росен се е оплакал в Районното управление в Созопол за това, че петима мъже го качили в джип, отвели го в гориста местност и го заставили да се обеси. Той отказал да го стори, след което е отведен в с. Росен, където чрез закани и заплахи го принудили сам да си отреже малкия пръст на лявата ръка.

А. И. категорично отказал да съдейства на полицаите в Созопол, които заедно с техни колеги от отдел "Криминална полиция" при ОДМВР – Бургас установили, че през месец септември той е изтеглил кредит в размер на 1000 лв., посредством 35-годишната жена от с. Росен, с която живеел на семейни начала, ползвайки частна фирма, занимаваща се с бързи кредити. Падежът на първата погасителна вноска бил на 15 октомври тази година, като на следващия ден жената получила предупреждение за непогасената вноска. Подобно предупреждение получил и брата на А. И. – 44-годишен мъж от с. Росен, който заплатил първата вноска в размер на 170 лева в заведение в селото.

След получаване на парите той и представителите на фирмата кредитор си тръгнали, като малко по-късно в заведението влязъл А. И. Същият във видимо нетрезво състояние взел нож и сам прерязал малкия пръст на лявата си ръка. При допълнителен разговор с А. И., проведен от полицейските служители, и след събиране на фактите по случая мъжът заявил, че умишлено ги заблудил с цел да набеди управителя на фирмата за бързи кредити, с когото контактувал при искането за отпускане на кредит и при забавяне на плащането на вноските.

Работата по случая продължава от полицията в Созопол.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама