Цената на спортен комплекс „Черноморец“ падна до 538 320 лв.

07:24, 19 окт 15 25 417 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Цената на тренировъчния комплекс на „акулите“, намиращ се на бургаската ул. „Индустриална“, падна стремглаво надолу, показа проверка на Topnovini.bg. Частният съдебен изпълнител Делян Николов отново вади на търг базата. Този път за 538 320 лв. В началото на март тръжната цена на имота бе със 134 580 лв. по-висока.

Кандидат-купувачите могат да подават своите наддавателни предложения до 2 ноември тази година в Бургаския районен съд.

Имотът е част от стадион "Черноморец". Той е със застроена площ от 2626 кв.м. Сградата се състои от основно тяло и три крила, с тренировъчни зали, битови помещения, офиси и санитарни възли.

От няколко години базата, произвела едни от най-добрите спортисти на България, се намира в тежко състояние. Мазилката и боята са разрушени, а външна топлоизолация изобщо липсва. Няма и достъп до основното тяло към крилата, в които има тренировъчни зали, тъй като е иззидана преградна стена. Подовата настилка е изхабена, а върху нея все още стоят стари спортни уреди.

Причина за положението на базата са дългове към немска компания за производство на спортна екипировка, както и немалки задъжения към НАП и ВиК.

По-рано „Черноморец“ загуби и другата си база. "Гнездо на акули" бе отнета заради дългове. Стадион "Лазур" също е запориран.

За първи път спортният комплекс бе обявен за публична продан през март тази година. Процедурата обаче беше временно стопирана, след като общинските съветници от групата на НФСБ и председателят на БСП-Бургас Евгений Мосинов настояха кметът Димитър Николов да проведе преговори с взискателите с цел да се прекрати търгът.

Малко по-късно бе сформирана и временна комисия, която трябваше да намери решение на заплетения казус. След среща с изпълнителния директор на тима Пламен Киряков стана ясно, че общите задълженията на клуба са 30 млн. лв. и на практика положението е неспасяемо.

В разгара на лятото, в отворено писмо до медиите, „сините акули“ на "Черноморец" призоваха собственика на клуба Митко Събев да вземе решение какво точно иска да прави с него. Те бяха категорични, че ако Събев не може да управлява и издържа "Черноморец" трябва да го продаде. В последните две години клуб "Черноморец" (Бургас) буквално е оставен на автопилот, в резултат на което се срина от 4-о място в А група и претендент за участие в Лига Европа до В група.

В писмото се твърдеше, че в края на 2014 година ПСФК „Черноморец“ е приключил сезона с натрупана загуба от 62 млн. лева и задължения от 24-25 млн. лева. Публична тайна било, че това е планирано източване на средства от дъщерни фирми на Събев. От 2010 година насам собственика на клуба е отчел едва 6 млн. лева приходи от продажба на състезателни права. В същото време бившия наставник на „Черноморец“ твърди, че е продавал футболисти за над 9 млн.лева. Според сдружението Събев не е изпълнил и най-важното обещание, а именно да внесе дяловия капитал от 25 млн. лв.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама