В Победа стартира проект „За равен достъп до изкуство и култура”

07:23, 19 окт 15 25 352 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
На 16 октомври 2015г. в Народно Читалище „Зора-1990г.” село Победа стартира новия проект „За равен достъп до изкуство и култура”. Той е една от петте инициативи на Читалищата в Община Долна Митрополия, които спечелиха подкрепа в конкурсната сесия „Протегнатата ръка е безценна”, посветена на обявената от Европейски съюз година на развитието 2015г. и финансирана от Плевенски Обществен Фонд „Читалища”.

В продължение на три месеца чрез планираните проектни дейности ще се създадат условия за развитие на уменията на децата в неравностойно положение в областта на културата и изкуството. Ще им бъде осигурен равен достъп до различни форми на изкуството, като същевременно ще се предостави възможност за интеграция.

На първата среща по проекта присъстваха представители на целевата група и читалищни деятели от местната общност. Мултимедийна презентация, представена от координатора на проекта Димитринка Гетова, запозна аудиторията с целите, дейностите и очакваните резултати от проекта. Всеки участник получи специално изработена за събитието брошура и други материали, предоставени от информационен център „Европа Директно” Плевен.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама