Популяризират видеоконферентните центрове с обиколка в България и Румъния

07:05, 19 окт 15 25 302 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Повече хора да се уверят в преимуществата на видеоконферентната мрежа, изградена по проект „Заедно в реално време” – това е целта на обиколката на мобилната станция в трансграничния регион България – Румъния, съобщават организаторите.

Инициативата, наречена Дни на отворените врати, започва днес, 19 октомври, с посещение във Видин. Мобилната станция ще бъде монтирана в сградата на Община Видин, където екипът на проекта ще осъществи преки свързвания с центровете в Русе, Враца, Крайова и Кълъраш.

Следва посещение в Слатина, окръг Долж, Румъния. Като част от програмата тук е предвидена видеоконференция с участието на ученици и учители от средните училища по икономика в Русе и Слатина, които ще се запознаят и ще обменят идеи за бъдещо сътрудничество.

Обиколката приключва в Добрич, където преподаватели от Висшето училище по мениджмънт ще говорят пред аудитория от градовете с видеоконферентни центрове на тема съвременни проекти в сферата на туризма.

По време на Дните на отворените врати екипът на проекта ще направи демонстрации в реално време, ще разяснява преимуществата на мрежата, ще прожектира рекламен филм. Как чрез мрежата от видеоконферентни центрове се преодоляват неудобствата на пътуването, как се организират мащабни публични събития с голямо международно участие без значителни разходи, как мрежата улеснява контактите между отдалечени партньори – това е само част от въпросите, по които екипът на проекта е подготвил презентации. Ще бъде прожектиран и рекламен филм.

Проект „Заедно в реално време” се изпълнява от Русенската търговско- индустриална камара с партньори Сдружение „Общество „Идеин”, Търговско-промишлена палата - Враца, Румънска асоциация за трансфер на технологии и иновации – Крайова, Търговско-индустриална и земеделска камара – Кълъраш. Проектът се финансира от Програмата за трансгранично сътрудничество Румъния – България 2007-2013.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама