Екзотични папагали тръгват на национално турне от Пловдив

17:10, 16 окт 15 / Любопитно 25 466 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Единствената по рода си изложба на над 20 вида екзотични папагали започва националното си турне от Пловдив. Живата експозиция Macaw Garden Show, която включва птици от три континента - Африка, Австралия и Южна Америка, ще остане в пловдивския търговски център "Форум Тракия" до 15 ноември, след което ще отпътува за София, съобщи Димитър Димитров от "Идеята МИ", организатор на изложбата.

В момента текат преговори за гостуване на изложбата в Букурещ и Будапеща. Шоуто е уникално не само поради разнообразието на видовете, а и заради факта, че птиците са поставени свободно и не са в клетки. Екзотичният дизайн и декори засилват още повече усещането на посетителя, че се намира в истинска джунгла.

Пловдивчани и гостите на града могат да видят птици от видовете Жако, шест вида Ара, няколко вида Какаду и един много рядък папагал от вида Гуаруба - Златен папагал. Птиците не крият радостта си от близостта с хората, закачливо подхвърлят думи и фрази или весело се поклащат в танц.

Организаторите споделиха, че в Европа рядко може да се види подобна изложба с толкова много видове, и то без клетки.

Залата, където са разположени красивите птици, се намира на третия етаж на "Форум Тракия" и е отворена всеки ден от 10 до 20 часа.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама