Журналисти спореха заради техни "тунинговани" колеги

21:36, 14 окт 15 25 438 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Журналистът Маргарита Михнева и членът на СЕМ и също журналист Мария Стоянова влязоха в ожесточен спор по време на гостуването си по БНТ. Причината е, че Михнева се възмути от факта, че определени "тунинговани журналистки" взимали пари от политици. Така те получавали огромни и неоправдани суми. По нейните думи това се отнася предимно за работещите в телевизии, които през годините са сменяли своята принадлежност към партиите.

"Ама ти какво очакваш - СЕМ да започне да разследва кой колко пари получава? Не можем да очакваме СЕМ да е разследващ фактор в тая държава", каза от своя  страна Мария Стоянова. Михнева й отговори, че тя говори с факти и че „СЕМ не бива да се измъква”.

Стоянова попита на кой член от Закона за радиото и телевизията отговаря нейното твърдение. „Вие говорите за пари, които се дават под масата”, подчерта тя. По думите на Михнева е ясно откъде идват парите и това, че са преведени по банкова път. Тя допълни, че има журналисти, които взимат пари, за да пишат за определени политически фигури.

Главният редактор на в. „24 часа” Борислав Зюмбюлев, който се включи в разговора, каза, че журналистиката се намира в криза, „главно финансова”. Това създавало проблем с финансирането на всяка една медия. Според него „част от националната субсидия на партиите трябва да бъде насочена към медиите”.

След коментара на Зюмбюлев Стоянова и Михнева продължиха спора си. Членът на СЕМ направи забележка на събеседничката си да не слага всички журналисти под общ знаменател. Но Михнева обаче бе категорична, че говори с конкретика. Тя призова моралът в изборите да бъде водещ.

Стоянова обвини Михнева, че има личностно отношение към нещата. Журналистката веднага подчерта: "Мен ми омръзна да ти кажа -  от едната страна Делян Пеевски, от другата Бойко Борисов, Цветан Василев, не знам си кой... След като дотам сме я докарали тук да говорим със СЕМ за пари, смятайте каква я е свършила органът".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама