Бавария отваря врати за наши инженери

18:05, 14 окт 15 25 537 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Бавария е готова да приеме на стаж всички бъдещи български инженери, обяви Волфганг Лот, заместник-управител на Съюза на германските производители на машини и съоръжения, на среща с ръководството на Техническия университет (ТУ) в Пловдив.

Представители на средни компании в областта на машиностроенето, химията, логистиката, софтуера, електрозахранването бяха част от делегация от немски бизнесмени от провинция Бавария,която посети висшето училище в Града под тепетата.

Мениджъри и собственици на 22 фирми се запознаха с условията за инвестициии в България, както и с възможностите за коопериране на производството между български и баварски фирми, обобщи д-р Мариана Чолакова, почетен консул на Германия в Пловдив. Обемът на търговия между България и Бавария се е удвоил за последните 10 години, достигайки 800 млн. евро през миналата година, припомни Чолакова.

Немските бизнесмени посетиха и Центъра по роботика към ТУ и останаха впечатлени от нивото на обучение там. Собственик на фирма пък заяви интерес да изгради завод за фотоволтаични модули край Пловдив.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама