Проверяват дипломата за средно образование на кандидат за кмет на Кубрат

17:59, 14 окт 15 25 449 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Районната прокуратура в Русе е разпоредила на директора на Областната дирекция на МВР проверка дали кандидат-кметът на Кубрат от ДПС Гюнан Халил е ползвал фалшива диплома за средно образование, за да кандидатства в РУ „Ангел Кънчев“.

На сайта си Прокуратурата на Република България информира, какви дйствия ще бъдат предприети по разследване на случая.

По време на проверката ще бъдат снети писмени обяснения от заместник-ректора на Русенския университет Михаил Илиев във връзка с представената диплома, издадена на името на Гюнан Ахмед Халил от Техникума по механотехника „Шандор Петьофи“ в Разград. Обяснения ще бъдат снети и от директора на техникума Георги Обретенов, който ще даде сравнителни образци на подписа си за последващо изследване.

Предстои проверка по регистрите и дневниците на средното учебно заведение, за да се установи, дали лице с имената Гюнан Ахмед Халил е учило и е завършило учебното заведение през периода 1988–1991 г.

В хода на предварителната проверка ще бъде изискан екземпляр от представената пред университета диплома за завършено средно образование и ще се установи, пред кое длъжностно лице е бил представен и кога.

Титулярът на дипломата също ще даде подробни писмени обяснения, откъде и как се сдобил с документа, ще се изиска също и оригинален екземпляр на бланка на диплома за завършено средно образование на учебното заведение през визирания период.

Назначена е и експертна справка на дипломата на Гюнан Ахмед Халил от техникума по механотехника „Шандор Петьофи“ в Разград, която трябва да даде отговор на въпросите, свързани с истинността на документа, бланката, подписа и печата в нея.

Проверката трябва да се извърши в десетдневен срок и да започне веднага.

Topnovini.bg вчера информира, че държавното обвинение в дунавския град е обърнало внимание на репортажа на телевизията, излъчен на 12 октомври. Журналистическият материал е озаглавен „Кандидат-кмет се записа във ВУЗ с фалшива диплома”.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама