СУ: Оспорваме всички констатации в доклада на Агенцията за държавна финансова инспекция

17:49, 14 окт 15 25 396 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Всички констатации от цитирания в предаването доклад са оспорени изцяло от Софийския университет пред съответните компетентни органи. Половината от актовете са отменени в полза на Университета. Останалите са във висящи производства.

Това се казва в официална позиция на Софийския университет, изпратена до медиите по повод информацията от доклад на Агенцията за държавна финансова инспекция (АДФИ), изнесена в сряда сутринта от bTV.

„Несъстоятелни са твърденията за непроведена обществена поръчка за ваучери за храна“, посочват от университета. „В Класификатора за обществени поръчки не съществува код за този тип доставка. По-важното обаче е, че договорът е всъщност на стойност една стотинка и е само за отпечатването на ваучерите, а останалата сума чрез ваучерите е разпределена на преподавателите и служителите. Трите милиона лева, за които се твърди, че липсват, са в сметките на Софийския университет. 

Изнесената информация за задължения на Софийския университет към НАП не отговарят на действителното положение. Същото се отнася и за сключени от Университета договори за услуги.

За пореден път бТВ по тенденциозен начин и с некоректно поднесена информация прави опит да урони престижа на Софийския университет и то в момент, в който тече кампанията за избор на нов ректор.“

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама