Татяна Дончева: Евентуално мнозинство на ГЕРБ в местния парламент на Бургас не може да ни притесни

17:42, 14 окт 15 / Политика 25 313 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Мнозинство на ГЕРБ в Общинския съвет на Бургас не може да ни притесни. Ние миналата година сме започнали да копаем една нива, която изглеждаше космическа по размери. Започнали сме от нулата. Много хора се питаха накъде сме тръгнали и какво ще постигнем. Но ние смятаме, че нивата на България е огромна и мислим, че вместо да се митингува е хубаво да се хване мотиката. Радостно е, че на тези избори в нашата листа присъстват много млади хора, без да сме им предлагали каквито и да е било облаги. На няколко места в България ние дори използваме бивши активисти на ГЕРБ. Идването на тези хора при нас няма клиентелистки подход. В този смисъл ГЕРБ не може да ни притесни, както например Бойко Борисов мен лично никога не ме е притеснявал”. Това обяви по време на гостуването си в Бургас Татяна Дончева на среща със симпатизанти и кандидати за общински съветници от „Движение 21”.

Дончева напомни, че хората ѝ в Бургас са готови да извървят пътя от „В” до „А” група, за да стигнат до титла. Лидерът на „Движение 21” даде ясно да се разбере, че съветниците на Движението в Бургас няма да участват в никакви коалиции, защото като млада формация се борят преди всичко за идентичност.

„Тази идентичност изисква ясни хора, ясни ангажименти и ясна разпознаваемост. Влизането в коалиции в българските политически условия е един жив „конушмак”. Никога не може да ги оправите защо те са в коалиция. Защо единият съпруг е в едната листа, а другият е в друга. Това ми прилича на тото 49 от 49. В това нещо няма никакъв политически смисъл. Ние искаме нашите съветници да не бъдат фанатици и да не си поставят неизпълними цели. Те трябва да излязат извън „схемата” и да противодействат на корупционните модели”, заключи Дончева.

Тя призова хората да подкрепят въвеждането на електронното гласуване, като първа стъпка към задължителното гласуване. Водачът на „Движение 21” бе повече от категорична и в това, че никой не трябва да продава четири години от живота си за 50 лева. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама