МВР залови нови 26 нелегални имигранти

17:36, 14 окт 15 25 375 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Служители на Министерството на вътрешните работи (МВР) са установили 26 нелегални имигранти при проверка на автомобили по пътищата в страната, съобщиха от пресцентъра на ведомството.

Те са превозвани от трима българи, които са отведени в съответните районни управления за срок до 24 часа. Единият мъж е привлечен като обвиняем за каналджийство. Двама от водачите на автомобилите, които са превозвали нелегални имигранти, са задържани от столичните магистрални полицаи.

На 13 октомври около 18:00 часа е подаден сигнал от служители на сектор „Престъпления по пътищата“ за спиране на лек автомобил с необичайно голям брой пътници. Шофьорът не се е подчинил на полицейското разпореждане и продължил движението си, като ускорил скоростта. Автомобилът е спрян след кратко престъпления, а в него са били и седем чужденци, които са се представили за граждани на Афганистан, освен българският шофьор. Бежанците са отведени в районното управление в Сливница.

На 14 октомври около 02:20 часа е спрян лек автомобил в района на 13 км на автомагистрала „Тракия“. След проверка в него са установени осем чужденци, които са били без документи за самоличност. По техните думи те също са афганистански граждани. Те са отведени в районното управление в Елин Пелин.

Вчера през нощта е спрян и лек автомобил в района на Брезник, в който са превозвани 11 души от арабски произход. Шофьорът е привлечен като обвиняем за каналджийство. Чужденците са настанени в бежански центрове.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама