Международна конференция в областта на биотехнологиите ще се проведе в Разград

16:55, 14 окт 15 25 333 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
На 16 и 17 октомври в конферентната зала на хотел ”Централ” в Разград ще се проведе двудневна международна научна конференция в областта на биотехнологиите. Това съобщиха от Областната администрация.

 Организатор на традиционната проява е Русенски университет ”Ангел Кънчев” - Филиал Разград, съвместно с Дома на науката и техниката, Регионалния академичен център на БАН, Съюза на учените в България и община Разград.

Конференцията е посветена на 70 - годишнината на Русенски университет  ”Ангел Кънчев”.

Тематичните направления на форума са в областта на химичните технологии, биотехнологиите и хранителните технологии. Ще бъдат  представени два пленарни доклада от водещи специалисти в страната и 87 научни доклади с актуална научна и производствена тематика. Авторите на най-добрите  доклади по секции ще бъдат отличени с Грамота и Кристален приз на Ректора на РУ”Ангел Кънчев”.

Участници в конференцията са професори, доценти и научни работници от университети в София, Бургас, Пловдив, Ямбол, Сливен, Габрово, Стара Загора и др. В  конференцията ще вземат участие  и учени от чужбина - представители на научни организации от Украйна, Русия,  Испания и др. С голяма част от тях преподавателите от Филиала в Разград работят в общи научни проекти. В заседанията на конференцията ще се включат и представители на почти всички фирми от региона, работещи в областта на химичните технологии, биотехнологиите и хранителни технологии.

Официалното откриване на научната конференция с международно участие "Традиции и иновации в химичните, хранителните и биотехнологиите" е на 16 октомври от 11 часа.

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама