972 заявления за гласуване по настоящ адрес са подадени в община Разград

16:42, 14 окт 15 25 539 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
 До изтичане на крайния срок в община Разград са подадени 972 заявления за вписване в избирателния списък по настоящ адрес, съобщи секретарят на общината Нели Добрева.

От тях 518 са за гласуване на местните избори, като 79 са заявленията от областния град и 439 в населените места от общината. Пет заявления не са удовлетворени, тъй като заявителите не отговарят на изискванията за уседналост.

Подадените заявления за гласуване по настоящ адрес за националния референдум са  454, като 91 от Разград и 363 в селата. Четири заявления не са удовлетворени, тъй като заявителите нямат настоящ адрес в населените места, където са заявили, че желаят да гласуват.

Информация за подадените заявления за вписване в избирателните списъци е изпратена на Главна дирекция „ГРАО” за автоматизирано включване на гласоподавателите в избирателните списъци по настоящ адрес и заличаването му от избирателния списък по постоянен адрес.

В законоустановения срок в общинска администрация в Разград и в населените места не са постъпвали необходимия брой заявления за гласуване с подвижна избирателна кутия от лица с трайни увреждания. Поради това от ОИК -Разград не е назначена подвижна секционна избирателна кутия.

В избирателните списъци за предстоящите местните избори в община Разград са включени 46 673 избиратели, от които 31 627 са гласоподавателите в областния град и 15 046 в населени места на общината.

В списъка за гласуване за националния референдум има 54 303 избиратели. От тях 35 318 са гласоподавателите в Разград и 18 985 и в останалите населени места.

Право да гласуват за първи път в настоящите избори за общински съветници и кметове и национален референдум са придобили 641 младежи от община Разград, които са навършили или предстои да навършат 18 години до 25 октомври.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама