Рецидивист открадна телефона на задрямал шофьор във Варна

16:35, 14 окт 15 25 315 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
За кражба на мобилен телефон от шофьор на автобус Районният съд във Варна наложи ефективно наказание на 32-годишен мъж, съобщават от пресслужбата на магистратурата. По силата на постигнато в съдебна зала споразумение, на Р. Савов бе наложено наказание от 8 месеца лишаване от свобода, което да бъде изтърпяно при първоначален строг режим.

Мъжът призна вината си за извършена кражба през деня на 2 юли тази година на мобилен телефон от паркиран край частната автогара във Варна бус. Подсъдимият минавал край паркинга и забелязал, че вратата на превозното средство е открехната, шофьорът бил задрямал, а в близост до него се зареждал мобилен апарат. Савов веднага се възползвал, откачил телефона от зарядното устройство и побягнал, но същевременно разбудил водача.

Пострадалият запалил автобуса и с него последвал подсъдимия. В района на пазара за употребявани вещи, със съдействието на патрулиращи полицаи, 32-годишният крадец бил заловен, като в чантата му намерили и отнетия чужд телефон.

Савов е извършил деянието при опасен рецидив. Той е осъждан многократно за посегателства срещу собствеността, като последното му ефективно изтърпяно наказание "лишаване от свобода“ в затвора е било през месец февруари тази година.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама