Лютви Местан в Исперих: Помагайте на бизнеса, но не позволявайте на нито един бизнесмен да се постави над партията

16:23, 14 окт 15 / Политика 25 536 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
 „Бейсим, от името на всички хора и от името на Централното ръководство имам настоятелна препоръка - ще помагате на бизнеса, ще протегнете ръка на всяка бизнес инициатива, защото това е бъдещето. Обаче няма да позволявате на нито един бизнесмен, когато укрепне заради правилната политика на ДПС и на общината да се самозабрави и да се постави над партията и да се опитва да я превърне в свой придатък”. С тези думи се обърна към кандидата за кмет на Исперих Бейсим Басри председателят на ДПС Лютви Местан по време на предизборната среща, която се проведе в залата на читалището в града.

Той добави, че язвата вече е назована и тя може да се излекува само оперативно. Лютви Местан обяви, че предстои „операция” – лекуване на ДПС от самозабравили се бизнесмени, която започва в 6 часа сутринта на 25 октомври и ще приключи към 19 часа вечерта. Лидерът на ДПС бе категоричен, че всеки, който е тръгнал срещу партията, всеки, който е вдигнал ръка на ДПС просто отива в небитието на политиката.

Пред членовете и симпатизантите на ДПС Местан заяви още, че на 25 октомври исперихчани не само ще гласуват, за да изберат кмета на общината, кметове на кметства и листа за общински съветници, но с вота си ще реализират и други две цели. По думите му първо ще дадат политически урок на тези, които се опитват да елиминират и свалят ДПС от политическата сцена. „Първия урок ще бъде за тях на 26 октомври сутринта. Те ще се събудят с тежък размисъл за това, че от тук нататък не само, че не трябва да изговарят това като цел, а най-добре е да не си помислят даже, че е възможно ДПС да бъде свалено от власт”, каза Местан. Той подчерта, че вотът на 25 октомври ще бъде аргумент за реализиране и на другата стратегическа цел на ДПС - да се върне в централното управление на страната през парадния вход.

Лидерът на ДПС посочи, че Исперих най-добре знае колко е важно това, защото по думите му е единствената община, която даде на ДПС трима министри - д-р Хасан Адемов, Емел Етем и Нихат Кабил. „И точно в този бастион на ДПС някой си прави илюзиите, че може да осъществи пробив”, заяви лидерът на Движението.

Той добави, че вторият политически урок на 25 октомври е за онези самозабравили се особи, на които исперихчани трябва да кажат, че никой не е по-голям от ДПС. „Днес, аз точно заради това топло посрещане не съм Лютви Местан, днес аз съм Бейсим. Но съм Бейсим Басри Шукри, а не Бейсим Руфад.Това, малкото ти име да е Бейсим още не те прави депесар ”, отбеляза от трибуната лидерът на ДПС. Той обясни, че това е неговият поздрав до онези, които се опитват да кажат, че и те са ДПС. „Не, вие не сте ДПС, сърцето на председателя на ДПС Лютви Местан и на Централния лъч е с Бейсим Басри. Партията е ДПС, кметът е Бейсим Басри Шукри - ето това е формулата за 25 октомври”, каза пред присъстващите Лютви Местан.

Той призова исперихчани да не забравят, че очите на цяла България са вперени в Исперих. „Вие станахте вторият след Кърджали символ на ДПС. Затова победата ви на 25 октомври няма да бъде само за ДПС-Исперих, това ще бъде победата на ДПС в национален план”, призова лидерът на партията. „Вие имате отговорност не само пред ДПС-Исперих, а имате отговорност пред голямото ДПС и затова истинският политически урок към самозабравилите се наши бивши членове и сегашни опоненти, които искат да ни свалят от политическата сцена ще бъде не само с победа, а с убедителна победа с минимум 7500 гласа”, добави Лютви Местан.

Централният предизборен лъч на ДПС, с който пътува лидерът на движението Лютви Местан днес пристигна в Исперих, за да даде своята силна подкрепа за кандидата за кмет на общината Бейсим Басри, кандидатите за общински съветници и кандидат - кметовете на населени места. Повече от 1000 души и домакините на събитието посрещнаха народните представители д-р Хасан Адемов и Ахмед Ахмедов, зам.-председателя на Народното събрание и ДПС Алиосман Имамов, евродепутата Неджми Али, д-р Нигяр Джафер, Бюрхан Абазов и Нихат Кабил.

В препълнената зала на читалището бяха представени кандидатът за кмет на община Исперих, кандидатите за кметове на всички 23 населени места и кандидатите за общински съветници.

Кандидатът за кмет на община Исперих Бейсим Басри се обърна към лидера на ДПС с обещанието, че кандидатите за кметове и кандидатите в листата за съветници ще се представят достойно на предстоящите на 25 октомври избори. „В либералните общини на България ще спечелят хората, които ще бъдат управлявани от кметовете на ДПС”, каза Басри.

Народният представител и областен председател на ДПС Ахмед Ахмедов заяви, че Областният предизборен щаб в Разград е убеден на 100 процента в победата в община Исперих. „Убедени сме в качествата и победата на кмета на общината Бейсим Басри, убедени сме и в победата на кметовете по населени места, тук сме и да подкрепим листата на ДПС, която е най-важният елемент от цялата кампания”, подчерта Ахмедов. Той призова хората да гласуват за кандидатите на ДПС, като отбеляза, че както Разград е Северният бастион на ДПС, така  Исперих е Северният бастион за Разградска област.

В своето изказване д-р Хасан Адемов заяви, че основната стратегическа цел на ДПС - Исперих е още на първи тур да се поздравят с успех с избора на кмет на общината. Той отбеляза, че по никакъв начин не подценяват и избора за кметове на населени места, като изрази своята убеденост, че и в 23 населени места имат потенциал да постигнат изборна победа, в някои места още на първи тур, а в други - на втори. Д-р Адемов отбеляза също, че е много важно за успеха на един кмет на община да разполага с мнозинство в Общинския съвет и затова призова да се гласува и за листата за общински съветници.

Д-р Адемов призова всички активисти и членове на ДПС да бъдат толерантни и да не отговарят на провокациите, които опонентите си позволяват. „Нека със задружни усилия, с толерантност, с любов, загриженост и песни да отговорим на нападкитена опонентите си”, допълни той.

Купуването и продаването на гласове е престъпление.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама