Траян Попкочев е новият декан на Факултета по педагогика на ЮЗУ

16:18, 14 окт 15 25 1156 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Доцент Траян Попкочев е новият декан на Факултета по педагогика на Югозападен университет "Неофит Рилски" в Благоевград. Той бе избран с 38 гласа "за" на провелото се днес общо събрание.

Досегашният заместник-ректор по образователната дейност за бакалавърските програми бе единствен кандидат за мястото и го спечели. Зад гърба си той има два успешни мандата като част от ректорското ръководство - от 2007 до 2015 година. От 2011 до момента е ръководител на катедра "Педагогика" към Факултета. Бил е и заместник  декан по научноизследователската работа и кредитната система от 2005 до 2007 година.

Доцент Попкочев е член на факултетния съвет на Педагогическия факултет и на академичния съвет на университета. Научните му интереси са в областта на философията на образованието, педагогическата социология, експерименталната педагогика, управление на висшето образование. Автор е на учебници и учебни пособия за началното, средното и висшето училище и  статии в български, руски, македонски, украински, българо-австрийско-немски и гръцки сборници и списания.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама