Искат постоянен арест за младежа, извършил серия обири от автомобили в Пловдив

16:11, 14 окт 15 25 316 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Прокуратурата ще внесе в Районен съд - Пловдив, искане за постоянна мярка "Задържане под стража" по отношение на младежа, установен като автор на множество кражби от превозни средства в района на Трето РУ в Града под тепетата.

Разследването до момента е установило, че става дума за 17-годишен тийнейджър, който от август до сега е извършил общо 13 кражби от различни марки автомобили, разказаха от Районна прокуратура.

Първоначално крадецът установявал дали автомобилите са отключени, а ако не – използвал отвертка, за да ги отвори и проникне в тях. От колите отнемал музикални уредби, телефони, таблети и други вещи.

При последната кражба е използвал момент, в който шофьор на товарен камион извършвал маневра, след която слязъл, за да провери за препятствия зад автомобила. В неговото отсъствие 17-годишният младеж отнел от кабината борсета, мобилен телефон, документи и пари. Малко по-късно е заложил мобилния телефон в заложна къща в Пловдив.

На 12 октомври с постановление на наблюдаващия прокурор 17-годишното лице е задържано за 72 часа. В петък, 16 октомври, предстои да бъде внесено искането в Районен съд - Пловдив, за постоянното му задържане.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама