Публикуваха заличените от избирателните списъци в община Шумен

15:58, 14 окт 15 25 298 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Списъкът със заличените лица от избирателните списъци в община Шумен за местните избори и референдума на 25 октомври е публикуван на сайта на Общината. Това съобщиха от пресцентъра на кметството.

Съгласно Изборния кодекс списъкът със заличените лица трябва да се обяви на страницата на съответната община не по-късно от 10 дена преди датата на вота. Списъкът се поставя и на видно и достъпно място.

Всеки може да прави справка в списъка. В случай, че лицето е вписано в списъка на заличените, но има право да гласува, може да поиска да се запознае с основанието за заличаване от избирателния списък и да поиска да бъде изключено от списъка на заличените лица.

За целта лицето трябва да подаде писмено заявление до кмета на общината, района, кметството или до кметския наместник. Заявлението съдържа доказателства и документи, удостоверяващи правото на лицето да гласува.

Отказът за изключване от списъка на заличените лица се съобщава на заявителя незабавно и може да се обжалва пред съответния административен съд в 24-часов срок от съобщаването.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама