Обявиха обществена поръчка за изграждането на канализация в „Горна баня“

15:32, 14 окт 15 25 493 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Обявиха обществена поръчка за изграждане на водопроводната мрежа на кв.“Горна баня“. Това става ясно от съобщение, публикувано на сайта на район „Овча купел“ към Столична община.

Поръчката е за изграждането на водопроводните и канализационни мрежите: канал с обща дължина 1473 м и съпътстващ водопровод с дължина 1157 м.

За обекта са изработени и одобрени работни проекти и е издадено разрешение за строеж.

Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС) към Министерството на околната среда и водите (МОСВ) отпусна 2 644 351.98 лв. за подобряване на инженерната инфраструктура на квартала.

През април т.г. кметът на район "Овча купел" Христина Семерджиева заяви пред София Topnovini.bg, че с 33 млн. лв. ще изградят канализацията и водопроводната система в столичните квартали "Горна баня" и "Овча купел". 

Създаването на инфраструктура за отпадните води се налага, след като година и половина жителите на столичния квартал "Горна баня" разполагат с импровизирано “фекално езеро”, намиращо се на ул. “Николай Хрелков”. При всеки дъжд улицата се наводнява, което пречи на достигането до спирката поради образувалата се огромна локва. Жителите на квартала до момента многократно са сигнализирани Столичният инспекторат и Столичният контактен център. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама