Бюлетините за националния референдум пристигнаха в Шумен

15:07, 14 окт 15 / Политика 25 453 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
 

Отпечатаните за област Шумен 205 000 броя бюлетини за предстоящия на 25 октомври национален референдум днес бяха доставени от печатницата–изпълнител на обществената поръчка „ЕА“ АД – Плевен  до Областна администрация-Шумен, съобщиха от пресцентъра на администрацията.

Те ще се съхраняват в Областна администрация под постоянна 24 часова охрана, осигурена от МВР.

Организационно-техническият екип, определен от областния управител Донка Иванова, продължава своята работа и следи за точното и своевременно изпълнение на оперативните срокове в процеса на подготовка на изборния процес, определени в указанията на ЦИК и Министерския съвет.

Поддържа се постоянна връзка с представителите на общините и другите институции, ангажирани с нормалното протичане на изборния ден. По места е създадена необходимата организация и има добра комуникация и взаимодействие между отделните структури.

Вече са раздадени на общините част от материалите, необходими за обезпечаване работата на комисиите в изборния ден – чували, пликове, кутии за отрязъци от бюлетините. Подготвени са методически указания за членовете на СИК.

Очаква се до края на тази седмица Областна администрация да получи и необходимите за област Шумен бюлетини за изборите за общински съветници и кметове.

                                                                                                                                  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама