ОИЦ - Русе стартира информационна кампания за две научно-образователни процедури

13:51, 14 окт 15 25 366 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Областният информационен център-Русе стартира в областта информационна кампания за популяризиране на насоките за кандидатстване по двете отворени за кандидатстване процедури на ОП „Наука и образование за интелигентен растеж“ – „Образователна интеграция на учениците от етническите малцинства и търсещи или получили международна закрила“ и „Подкрепа за предучилищното възпитание и подготовка на деца в неравностойно положение. Информацията съобщават организаторите на инициативата.

Целта е заинтересованите страни да бъдат запознати с насоките за кандидатстване и да се възползват от европейското финансиране за  интегриране в образователната система на децата и учениците от етническите малцинства и семействата от уязвимите групи, както и от семейства на хора, които търсят или са получили международна закрила, които заради културни и езикови проблеми са застрашени да отпаднат от нея. 

Кампанията на ОИЦ-Русе започна на 13 октомври 2015 година със срещи в общините Бяла и Ценово. В нея участваха представители на общинските администрации, на училища, детски градини, читалища и други юридически лица с нестопанска цел в общественополезна дейност. 

Днес, 14 октомври 2015 г., екипът на центъра презентира двете процедури  представители на същите групи в общините Две могили и Борово. Утре, 15 октомври, ОИЦ-Русе ще популяризира възможностите за кандидатстване по двете процедури  в Иваново и Ветово.

По време на срещите експертът на ОИЦ-Русе Габриела Стефанова акцентира върху сроковете за кандидатстване, задължителното партньорство, групите бенефициенти и  партньори,  целевите групи, допустимите и недопустимите дейности и разходи, както и върху разликите между двете процедури. И по двете процедури партньорството е задължително условие за кандидатстване. 

Участниците в срещите бяха запознати и с електронното кандидатстване чрез ИСУН 2020. Експертът Диана Григорова показа на практика на участниците как да попълнят електронния формуляр, като обърна внимание върху специфичните изисквания по двете процедури.      

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама