Руският външен министър: Бойко Борисов трябва да се срамува (обновена)

13:47, 14 окт 15 / Политика 25 456 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Българският премиер Бойко Борисов трябва да се срамува пред избирателите и пред страната си от изявлението си, че руските енергийни проекти са били спрени в интерес на САЩ, заяви руският външен министър Сергей Лавров в интервю за телевизия НТВ, предаде ТАСС.

"С изумление прочетох цитат от изказване на премиера на България Бойко Борисов, който е заявил, че България се е отказала от осъществяването на енергийни проекти с Русия, включително "Южен поток" в интерес на САЩ", каза Лавров.

„Смайващо е, че хората не се притесняват от такива изявления. Аз бих се срамувал пред избирателите, пред страната", допълни министърът.

В понеделник премиерът Борисов нахока американския бизнес у нас. „Говорим за американския бизнес в България - добре дошли сте, полагаме огромни усилия, толерираме го, дори когато не е много за толериране. Когато са направени договори, които дори ме е срам да ги чета, ние ги толерираме. Полагаме огромни усилия за подпомагаме на българо-американския бизнес , каза Борисов, като даде за пример спирането на руските проекти.

В отговор министър-председателят обясни, че в Русия изказването му е изтълкувано по начин, който да е удобен за "вътрешнополитическо ползване".

"Аз просто дадох пример, че американският пример трябва да бъде за пример и да не се допускат корупционни практики. А самият проект "Белене" бе заченат по такъв корупционен начин и това никой не го е оспорил до ден днешен. И се похарчиха милиарди пари от 2006 г. и не се построи. Затова също бих се обърнал към тях и да ги попитам: "Не ги ли е срам от техните братя най-добри, приятели, славяни, православни българи да плащаме най-скъпия газ в Европа десетилетия напред. Да слушат по-внимателно какво съм казал", каза Борисов от Турция.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама