Полицаи ловят наркомани в подземията на варненските молове

12:33, 14 окт 15 25 509 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Моловете във Варна вече не са забранена територия за полицаите от ІІІ РУП, благодарение на новото ръководство на Областната дирекция на МВР. След като доскорошният началник на поделението Красимир Добрев бе принуден да се пенсионира, подчинените му вече могат да си изпълняват съвестно задълженията и в големите търговски обекти, които до неотдавна бяха под дебел полицейски чадър. 

Резултатите са налице. Една хайка в паркинг на мол завърши с два ареста на лица, у които са намерени наркотични вещества, вероятно за лична употреба. 

В ранните следобедни часове на понеделник, 12 октомври, полицаите щурмували подземието на един от варненските молове, при което обискирали два леки автомобила и пътниците в тях. При проверката на едната кола, марка "Форд", е намерена и иззета марихуана в насипно състояние, както и такава, свита в цигара, с общо тегло 1.55 грама. 27-годишният водач, родом от Перник, е задържан за денонощие и вече е клиент на Районната прокуратура.

Заедно с него в полицейския арест попада и 28-годишен наркоман от Игнатиево, който пътувал в лек автомобил "Фиат". У него е намерено и иззето найлоново пакетче, съдържащо бяло прахообразно вещество. Направената експертна справка установява, че се касае за амфетамин с тегло от 0.38 грама.

И докато униформените от ІІІ РУП правят хайки за наркотици в подземията на моловете, в отговорната им територия зачестяват кражбите от леки автомобили. Така например на 13 октомври, вторник, в полицията постъпват два сигнала за противозаконно проникване в коли, паркирани в района на Автогарата. В първия случай е извършена кражба на акумулатор, а във втория – на музикална уредба. След проведени оперативно-издирвателни дейности е установен и задържан извършителят на двете престъпления. Това е 39-годишен варненец с инициали С.М., криминално проявен и осъждан.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама