Проверки в 51 обекта са извършили от НАП – Пловдив, през летния сезон

11:52, 14 окт 15 25 522 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
51 обекта (27  хотела, 15 заведения за хранене и 9 питейни заведения) в областите Пловдив, Пазарджик, Стара Загора и Хасково са извършили инспекторите на НАП – Пловдив, през изминалия летен период, съобщиха от териториалната дирекция в Града под тепетата. Резултатът е повишаване оборота в някой от най-посещаваните курорти в Южна България.

От НАП – Пловдив, разказаха още, че в 27 от наблюдаваните обекти е отчетен ръст в регистрираните продажби. В 19 от случаите става дума за повишение на приходите повече от 10% спрямо същия период на миналата година, а в един от обектите е достигнат рекордния 169 на сто ръст на декларираните доходи.

Шестима търговци са хванати в нарушения на данъчните и осигурителни разпоредби, заради което ще бъдат санкционирани с актове. Един от обектите е бил регистриран от НАП по Закона за ДДС, след като в резултат на наблюденията е достигнал необходимия оборот за регистрация, а други 14 заведения са предложени за данъчно-осигурителни ревизии.

При всяко посещение данъчните инспектори се легитимираха, предупреждаваха търговеца, че обекта се наблюдава както на място, така и дистанционно чрез единната електронна система на НАП и му беше припомняно задължението да регистрира всяка извършена продажба чрез издаване на касов бон, поясниха от данъчното в Пловдив.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама