"Русска Рома" в трескава подготовка за 15-годишнината на турнето на Нешка Робева и приятели

11:27, 14 окт 15 25 844 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
От 18.11.15 г. с град Русе стартира юбилейното турне на Нешка Робева и приятели. С великолепни изпълнения, в него ще вземе участие и Московският цигански ансамбъл „Русска Рома”. Ураган от песни и танци очаква зрителите на 11 български града. За уникалното шоу „Руска Рома” ще излязат на сцената със специално ушити  нови костюми, повлияни от известната със своята педантичност и взискателност към детайлите Нешка Робева. Пищни, ярки, изцяло в циганската традиция ще бъдат новите костюми. Нина Головкина, ръководител на състава споделя в интервю, „Очакваме с огромно нетърпение срещата с Нешка Робева, която е известна в Русия със спортните постижение от „златното” минало на българските гимнастички. Победите на талантливите ни момичета са останали в паметта на поколения почитатели на красивия спорт. Целият състав на „Русска Рома” се вълнува от избора на песните, на които Нешка Робева ще се спре, за да бъдат представени на българската публика, тъй като те ще са органично вплетени в целия спектакъл”.  

Всички участници в „Русска Рома” са деца и внуци на добре известния в СССР през 60 години на 20 век ансамбъл „Гиля ромэн”. Те са гастролирали със своите родители на практика от най-ранна детска възраст. Тази традиция се продължава и до днес. За 18 години московските артисти са изнесли концерти в редица държави. Изправяли са на крака възторжената публика в Германия, Франция, Полша, Чехия, Унгария, Италия, Испания, Сенегал и Гвинея. През 2007 г. „Руска Рома” предизвикват абсолютен фурор в зала 1 на НДК, когато 4000 души ги аплодират на крака.  Това е единственият руски цигански ансамбъл, който от 18 години работи в един и същи състав.

Юбилейното турне ще се състои през месец ноември в спортните зали на градовете – Русе- 18.11., Севлиево-19.11., В. Търново-21.11., Варна-22.11., Бургас-23.11., Ямбол-24.11., Хасково-25.11., Пловдив-26.11., Свиленград-27.11., Благоевград-29.11. със заключителен концерт в София на 01.12.15г. в зала 1 на НДК.

Билетите за спектаклите вече са в продажба в мрежата на Ивентим.

Организатори на турнето „Жокер Медиа” и „Нешънъл Арт”.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама