Ремонтът на Централна гара ще се забави с два месеца

11:00, 14 окт 15 25 408 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Ремонтът на Централна гара върви относително успешно. Имаме едно закъснение от два месеца. То се налага заради по-сериозното конструктивно укрепване в западната срана на гарата. Това заяви пред журналисти инж. Ивайло Дженев, ръководител на проекта „Рехабилитация на гаров комплекс Централна гара София”.

По думите на инженера работата по сградата е завършена на 72-75% и реконструкцията се очаква да приключи през януари месец тази година с всички строително-монтажни работи.

Според инж. Дженев това закъснение няма да се отрази на финансирането на проект.

„Направени са абсолютно всички инсталации на източната страна на гарата. Това са работи, които вие не ги виждате, но това са всичките видове инсталации. Западната част на гарата изцяло е завършена. Всички офиси в помещенията, които гражданите не могат да видят, са изградени“, поясни ръководителят на проекта за обновяване на Централна гара

Той каза още, че енергийната ефективност на сградата е много повишена, което гражданите ще усетят, защото температурата в чакалня вън и вътре с нормални и комфортни градуси.

Ремонтът се извършва от консорциума "ГБС - Централна гара София", в който влизат Главболгарстрой АД, Водострой 98 АД и Промишлено строителство – холдинг ЕАД, като стойността на договора е около 56 млн. лева (без ДДС). Проектът се финансира по ОП „Транспорт“.

Основната цел на проекта е да се извърши рехабилитация на съществуващото приемно здание към жп гарата и прилежащите й терени, които се стопанисват и поддържат от НК "Железопътна инфраструктура".

По план цялостното обновяване трябваше да приключи през октомври тази година. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама