Бургаската жп гара готова до Коледа

10:27, 14 окт 15 25 364 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„По всяка вероятност гарата в Бургас ще бъде пусната предсрочно, защото се строи много интензивно. Почти е готова цялата конструкция. Много се бърза за нея”, заяви пред журналисти в столицата ръководителят на проекта в Националната компания "Железопътна инфраструктура" инж. Ивайло Дженев, цитиран от агенция "Фокус".

По план ремонтът на гарата в Бургас трябваше да приключи в края на март, но амбициите са тя да е готова още през декември.

През месец април министърът на транспорта Ивайло Московски инспектира на място как върви ремонта на бургаската гара. Тогава той сподели, че по проекта има сериозни закъснения и слабости в изпълнението.

Още тогава Московски призова изпълнителите да ускорят работата през пролетно-летния сезон и гара Бургас да бъде завършена предсрочно до края на ноември 2015 г., за да не изтече срокът за европейско финансиране.

Припомняме, че стойността на проекта е близо 7,4 млн. лв. без ДДС. Той се реализира със съфинансиране от Европейския фонд за регионално развитие, чрез Оперативна програма "Транспорт" 2007-2013 г.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама