Разследват хасковски адвокат, близък до бивш прокурор

09:20, 14 окт 15 25 2175 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
До дни адвокат Елена Милева от Свиленград, която е вписана в хасковската адвокатска колегия, ще бъде привикана в Националната следствена служба, за да бъде обвинена в измама и търговия с влияние, научи Topnovini.bg.

Разследването срещу нея е с гриф „Секретно”, а по случая са използвани специални разузнавателни средства.

Според запознати първоначлно делото е било срещу неизвестен извършител, но със заповед от София, от 6 юни 2012 г ., разследването е било насочено срещу Милева.

Всъщност делото е имало за цел да установи закононарушения извършени от бившия районен прокурор на Свиленград Маргарит Камбуров, който е близък с Елена Милева. След като такива не са открити за Камбуров, прокурор Румяна Арнаудова, която е говорител на Главния обвинител Сотир Цацаров е преценила, че има данни за измама и търговия с влияние. Така разследването започва да се води срещу Милева.

В преценката за повдигане на обвинения към Елена Милева е участвал и зам.-главният обвинител Борислав Сарафов, твърдят запознати. Лично той е прочел два пъти всичките 52 тома от секретното дело, сочи информация от наши източници.

Информирани казват още, че Милева ще се сдобие с двете обвинения веднага след като прокурор от Софийска районна прокуратура даде показания по случая. Това се очаква да стане до няколко дни.

На този етап Topnovini.bg няма да разкрива съдържанието на срс-тата, с цел да не се попречи на разследването, но ще продължим да следим случая.

„Не зная нищо. Възможно е, да има такова нещо, но аз не знам нищо и няма какво да коментирам”, каза Елена Милева потърсена за коментар.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама