1 000 на протест срещу криминализирането на гонките

09:07, 14 окт 15 25 261 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Близо 150 автомобила и около 1000 души се събраха на протест до бившата сграда на "Булгарплод" в столичния квартал "Дружба" снощи срещу намерението на управляващите да криминализират този вид състезания, предаде БНР. Участниците в протеста поискаха да има бъде предоставена писта, за да се състезават законно и се разграничиха от пияните и неразумните водачи по улиците.

“Нека ни бъде даден въпросния терен. Това, което можем да дадем от себе си е да се постараем максимално тези неща да се пренесат на въпросното място и да бъдат ограничени въпросните джигити от улицата. Тези хора са съвсем нормални граждани, а не идиотите, за които се говори, че играят на руски рулетки или някакви други такива гонки за преминаване на червени светофари. Ако може да се даде някое от старите военни летища, което е непосредствено близо до София, пак казвам е до София. А сега, в момента, няма такова място. Това е големият проблем. Затова хората се събират по бензиностанции. Разберете, че това, което правим и искаме да направим е просто едно място, на което всичките тези хора да могат да намерят своята среда”, каза двама от организаторите - Румен Драгиев и Илко Илиев.

На мястото на протеста имаше и засилено полицейско присъствие. Участниците в гонките за пръв път излизат легално с имената, автомобилите и лицата си пред полицията и медиите в София. Обясниха, че ако бъде изградено място, където да се правят състезания, те ще приемат правилата, които полицията им наложи.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама