БЧК-Сливен обяви Ден на отворените врати

07:54, 14 окт 15 25 357 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Завидна възраст отбелязва днес, 14-ти октомври, Младежкия Червен кръст в България. Основан преди 94 години, претърпял и трудни периоди и години на силно развитие БМЧК днес дава сериозна заявка за участие в доброволните дейности на БЧК, насочени към оказване на помощ и подкрепа на групи хора, които са в нужда.

„Ако желаете да научите повече или да се запознаете с принципите, дейностите, възможностите да участвате и вие – заповядайте на 14-ти октомври от 9 до 16 ч. в Секретариата на Областен Съвет на БЧК – Сливен", обявяват от организацията.

Адресът е ул. „Ген. Столипин” № 5, а телефонът за допълнителна информация: 044 62 51 33

 БМЧК е най-голямата младежка неправителствена организация на територията на Република България. Над 5000 членове и 4500 доброволци, обединени в повече от 310 клуба в страната отдават от времето си, извършвайки разнородни дейности в различни области: социално-помощна, разпространение на принципите и международно хуманитарно право, здравна просвета, първа долекарска помощ и подготовка за реакция при бедствия и други активности, подчинени на 7-те основни принципа на Червения кръст: хуманност, безпристрастност, неутралност, независимост, доброволност, единство, универсалност.

Към Областен съвет Сливен са изградени 19 младежки клуба, които инициират и участват активно в проекти и кампании, по актуални за областта проблеми. Младите червенокръстци се включват в благотворителни акции, работят с деца и младежи със специални нужди, извършват обучения по Първа помощ, участват в Ученически екипи по първа помощ и Младежки аварийни екипи, приобщават младите хора към хуманитарните ценности.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама