Два пъти в седмицата ще събират боклука в Търговище

07:42, 14 окт 15 25 353 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Боклукът в Търговище да се събира най-малко два пъти на всеки седем дни. Това гласи кметската заповед, която определя районите, в които ще се извършва организирано сметосъбиране и сметоизвозване през следващата година. Документът разделя цялата община на пет района.

В първата зона попада територията в регулацията на самия град. Там контейнерите тип “бобър” ще се изпразват два пъти на седмица, а по-големите кошове от 2 и 4 кубика най-малко веднъж на седмица.

В кварталите “Въбел” и “Бряг”, в селата Разбойна и Стража и в заводите за стъкло на “Тракия глас България”, които попадат в трета зона, сметта ще се събира веднъж седмично. Във вилните зони и обектите в местността “Парка” камионите ще минават два пъти месечно. Със същия график ще се извозва боклука във всичките 49 села в региона, където има поставени "бобри".

Всички застроени имоти извън регулацията на населените места попадат в пети район и там машините за смет ще минават само два пъти в годината.

Планът за следващата година няма промяна в сравнение с този, по който се работи в момента, нито в обхвата на зоните, нито в графика за извозване на боклука от тях.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама