Откриват изложба на Военновъздушните сили във Военен клуб-Плевен

07:37, 14 окт 15 / Култура 25 296 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Учебна авиационна група „Георги Бенковски“ организира изложба на експонати от музейната сбирка на летището в Долна Митрополия, съобщиха от пресцентъра на военната база. Изложбата е подредена в конферентната зала на Военния клуб в Плевен и ще бъде там до 19 октомври.

Организаторите уточняват, че инициативата е част от мероприятията за отбелязване бойния празник на българските Военновъздушни сили – 16 октомври. Посетителите ще могат да видят архивни документи, летателни костюми, снимки и ценни материали, даващи информация за важни събития от историята на българското въздухоплаване и дейността на Летище Долна Митрополия.

Изложени са уникални експонати, проследяващи подвига и саможертвата на българските летци. Сред тях се открояват отломките на самолет Месершмит-109/G-6, с който загива в неравен бой командирът на 692 ято от 3/6 изтребителен орляк - поручик Любен Кондаков.

Изложбата ще бъде отворена за посетители от 09:00 часа до 17:30 часа. Официалното откриване ще направи подполковник Мануш Христов на 14.10.2015 год. От 16:30 часа.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама