Пловдивчани протестират срещу отменената присъда на Христос Боскос

07:28, 14 окт 15 25 316 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Пловдивчани излизат на протест днес от 17.30 часа пред Съдебната палата, за да изразят възмущението си от отменената присъда на гръцкия студент Христос Боскос, който на 19 май 2014 г. помете с колата си и едва не уби Катерина Матеева на автобусна спирка в Пловдив.

Припомняме, че пловдивският Окръжен съд измени присъдата на Пловдивския районен съд, наложил наказание от две години лишаване от свобода условно с четири години изпитателен срок на Боскос, като вместо това му наложи само 5000 лева глоба.

Вторият шофьор, замесен в катастрофата - Васил Калев, също е с намалена присъда и вместо една година лишаване от свобода условно с три години изпитателен срок получи глоба в размер на 2500 лева.

Съдът отмени и обезщетението от 12 000 лева, което трябваше да бъде изплатено на момичето за продължителното лечение.

Първоначално протестът бе обявен във фейсбук за 12 октомври, но впоследствие датата бе променена на 14 октомври. В понеделник обаче родители и близки на Кари бяха пред Съдебната палата и споделиха пред репортер на Пловдив Topnovini.bg, че е извършена крещяща несправедливост.

Родителите на момичето заявиха, че приемат съдебното решение като подигравка със стотиците загинали и ранени по пътищата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама