Условна присъда получи шофьор, убил по непредпазливост друг водач край Шумен

07:14, 14 окт 15 25 333 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Състав на Шуменския окръжен съд (ШОС) призна Атанас Димов Христов за виновен по делото за причинена по непредпазливост смърт в транспорта. Магистратите наложиха присъда от 2 години и 8 месеца условно с 5 години изпитателен срок на водача, който причини катастрофа, в която загинал друг шофьор.

Фаталният инцидент станал на 3 юли 2014 г. на главен път Шумен-Силистра .

Около 19.30 часа в полицията бил получен сигнал, че в участъка между пътните възли с главен път Русе-Варна и автомагистрала „Хемус” край село Панайот Волов е възникнал тежък пътен инцидент.

По първоначални данни са се ударили товарен автомобил „Мерцедес”, със софийска регистрация, превозващ газ, движещ се в посока автомагистрала „Хемус” и влекач „Мерцедес”, с търговищка регистрация, движещ се в посока главен път Русе- Варна.

На място загинал 39-годишен мъж от град Белослав, управлявал автомобила със софийска регистрация, а водачът на влекача е откаран в МБАЛ  Шумен.

Според документите по делото Атанас Христов, който управлявал  търговищкия влекач „Мерцедес” с ремарке, нарушил правилата за движение като не спазил пътен знак, ограничаващ скоростта на движение на МПС до 50 км/ч. в края на магистрала „Хемус”.

Освен присъдата подсъдимият се лишава и от право да управлява МПС за срок от  1 година и 6 месеца.

Той трябва да заплати и разходите по делото.

Присъдата на ШОС не е окончателна и може да бъде обжалвана или протестирана пред Апелативен съд – Варна.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама