Стартира безплатен курс за водни спасители в Добрич

07:05, 14 окт 15 25 968 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Курс за водни спасители стартира по проект „Младежки център Добрич – Вашето утре” на Общината, финансиран по Програма „Деца и младежи в риск” на Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство.

Целта на инициативата е група от 15 младежи на възраст от 17 до 29 години да бъдат обучени за спасители за басейн и море. Тези, които успешно преминат курса, ще получат свидетелство за спасител, присъединявайки се към редицата обучени кадри на Български Червен кръст с цел осигуряване на професия „спасител”.

Обучението е с продължителност 3 месеца, 65 учебни часа, разпределени в 21 часа теория и 44 часа практика. Успоредно с провеждане на обучението, 10 от най-добрите от групата ще преминат и обучение за „Воден спасител на открити водни площи и море“. Придобитата квалификация дава право на професионална работа.

За първи път се организира такъв безплатен курс за обучение на спасители по проект на общината.  Радостното е, че, тези, които са навършили 17-годишна възраст, ще могат да работят по добруджанските плажове, да популяризират водното спасяване, нашето Черноморие и нашия град, каза директорът на Областния съвет на БЧК д-р Артюн Еринозов. И пожела на участниците в курса успешно лицензиране като спасители на басейн и на море.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама