Цветан Цветанов представи най-силния отбор на ГЕРБ за местните избори

20:46, 13 окт 15 / Политика 25 448 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Като най-достойния и силен екип, който ГЕРБ представя в кампанията си, определи претендентите за местната власт във Варна и областта заместник-председателят на партията и шеф на Националния й предизборен щаб – Цветан Цветанов. Той изтъкна приноса на досегашния кмет на Варна и кандидат за нов управленски мандат – Иван Портних – за видимото обновление и развитие на морската столица, и обърна специално внимание, че избирателите трябва да гласуват и за кандидатите на ГЕРБ за общински съветници, за да се неутрализират плаващите мнозинства.

На предизборен концерт на площад "Антон Новак", в рамките на който бяха представени кандидатите на партията за местната власт, Цветан Цветанов се извини на варненци за избора отпреди 4 години, когато ГЕРБ издигна кандидатурата на Кирил Йорданов за кмет на града.  

"Искам да отправя едно голямо извинение към всички вас – че не направихме правилния избор през 2011 година, когато трябваше да издигнем кандидатурата на Иван Портних за кмет на Варна. Защото с неговите мениджърски способности и потенциал, с начина, по който структурира работата в общинската администрация, връщането на проекти, които бяха почти загубени, даде този облик на Варна, който виждаме днес”, заяви Цветан Цветанов.

Пред множеството на площад "Антон Новак” той подчерта, че Варна и областта се нуждаят от много повече и изрази убеденост, че "с днешното стабилно правителство с министър-председател Бойко Борисов, ние ще продължим да правим тези реформи, да подобряваме средата за живот, да създаваме условия за бизнес, за да можем да създадем и новите работни места. Ние вярваме, че на 25 октомври, с номер 40 в бюлетината за Варна, ще имаме кмет, избран на І тур, защото Иван Портних няма време за губене, трябва да работи в общината и да реализира проекти с помощта на правителството и с доверието на Брюксел”, заяви заместник-председателят на ПП ГЕРБ.

Той обърна внимание, че успешният кмет е този, който има силна група съветници, защото това е начинът, по който може да се неутрализират плаващите мнозинства в местните парламенти, които мислят само за собствените си интереси, но не и за обществените.

Цветанов благодари на избирателите за доверието, което са гласували на ГЕРБ на парламентарните избори миналата година, които по думите му са били основополагащи за успеха, който има днес морската столица на България. "Защото доверието на Брюксел беше върнато, европейските проекти бяха размразени и успяхме да създадем това, което е най-важно за една община – да бъде достъпна и комфортна за жителите и гостите”, обоснова се Цветан Цветанов.

От своя страна кандидатът на ГЕРБ за кмет на Варна Иван Портних, който е и областен председател на партията, изреди пред множеството част от списъка с положителните промени, който успя да реализира за града по време на частичния си мандат.

"Започнахме промяната с вас преди 2 години, когато реанимирахме важни за града проекти, които бяха в задънена улица; когато успяхме да проектираме с бързи темпове и да привлечем над 300 милиона евро, с които финансирахме проекти. Така доказахме, че градът може да се развива с ускорени темпове”, заяви Иван Портних.

Той отчете приноса на управленския си екип за решаването на доскоро хроничния проблем с недостига на места в забавачниците, обновяването на 200 детски площадки в целия град, основния ремонт на над 10 булеварда и много повече малки улички и тротоари, Спортната зала, Юнашкия салон, монтирането на линейния ускорител в общинската онкоболница, обновяването на Морската градина и др.

"По-важното е, че уверено влизаме в следващия програмен период – с готово финансиране и проекти на стойност над 200 млн. лева, което ще гарантира, че ударният темп на промяна и обновление на града ще продължи и през следващите години”, подчерта Иван Портних.

Кандидат-кметът на ПП ГЕРБ за Варна изтъкна и че по време на частичния му мандат морската столица отново е поставена на европейската и световна карта.

"С общи усилия направихме града Европейска младежка столица през 2017 година и тази титла, наред с варненското съкровище, ще бъде представена в сряда в Европейския парламент. Работихме упорито, всеотдайно и с ускорени темпове. Бъдете част от промяната на 25 октомври с номер 40 в интегралната бюлетина – успех и победа за доброто бъдеще на града ни!”, пожела Иван Портних.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама