Радан Кънев сериозно обмисля да се кандидатира за президент

20:43, 13 окт 15 25 303 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Лидерът на ДСБ и съпредседател на парламентарната група на Реформаторския блок Радан Кънев заяви, че обмисля сериозно възможността да се кандидатира за президент на изборите за държавен глава догодина.

В интервю за "Капитал“  Кънев заяви, че  решението му не зависи от местните избори, но "не е редно да го прави преди да е завършила тази кампания, защото усилията му са концентрирани в това да подкрепи силните кандидати на РБ за местните избори".

"След като завърши тази кампания, започва следващата и това не е нещо от учебниците по политология, а реален факт", заявява Кънев.

Лидерът на ДСБ уточнява, че тази идея още не е обсъждана нито в средите на РБ, нито с коалиционните партньори от ГЕРБ. Тя била негово лично решение.

Като един от мотивите си за кандидатирането за президентския пост лидерът на ДСБ посочва "очевидната нестабилност в момента в българската политика".

Според него колебливостта в политическия курс на държавата може да бъде преодоляна по два начина. Единият начин са предсрочни избори. А другият е през съществуващия политически календар - през дебатите покрай местните избори тази година и президентските избори догодина.

Пред „Капитал“ Кънев коментира, че не би се „впуснал в критика към сегашния президент“  Росен Плевнелиев. Той посочва още, че призовава за провеждането на предварителни президентски избори.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама