Заловиха два камиона, превозвали незаконно дървесина

20:38, 13 окт 15 25 350 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Служители на сектор "Вътрешна сигурност" към Областната дирекция на полицията в Благоевград и Югозападното държавно предприятие са заловили два камиона, превозващи незаконно дървесина. Това се е случило при съвместна операция в Държавното горско стопанство "Струмяни".

При проверката е установено, че камионите са собственост на бащата на граничния полицай Иван Иванов. За него има данни, че извършва незаконна дейност с дървен материал. Документите за превозването на дървата са издадени от съответното териториално поделение на ЮЗДП, а самият материал е добит в обхвата на ДГС "Първомай".

Според документите, добивът на дървата за огрев е извършен от обект, от който местните жители трябва да се снабдят със суровината. Тя се предлага на много по-ниска цена от официално обявената и се дава по списъци, изготвени от кметовете на населените места. Данните на проверяващите обаче показаха, че дървесината е добита незаконно, превозът също.

Служителите на горското в Струмяни, които са съпричастни към извършеното незаконно действие, са получили дисциплинарни наказания. Проверките в двете горски стопанства, замесени в скандала, продължават.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама