Без алкохол в изборния ден в Пловдив

18:21, 13 окт 15 25 370 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Да се забрани продажбата, сервирането и употребата на алкохол и спиртни напитки в административно-териториалните граници на Пловдив в деня на изборите на 25 октомври, това ще разпоредят районните кметове в града.

Това ще важи за всички заведения за обществено хранене и други обществени места, с изключение на тези, в които се провеждат предварително планирани семейни тържества, за периода от 06,00 ч. до 20, 00 ч. на 25.10.2015 г., съобщиха от Община Пловдив.

Заповедта е издадена от кмета на Пловдив във връзка с провеждане на изборите за общински съветници, кметове и национален референдум. Тя включва още организиране и опазване на обществения ред, непрекъснат контрол върху стриктното спазване на законовите разпоредби, осигуряване на нормална обстановка по време на предизборната кампания и в изборния ден, осъществявани съгласувано и съвместно от районните кметове и Областната дирекция на МВР и РУП.

Преустановява се издаването на разрешения и уведомления за провеждане на масови мероприятия в изборния ден, за да не се създават предпоставки за нарушаване на обществения ред.

Общинската и районните администрации, ОП "Общинска охрана", Сектор "Общинска полиция", EVN България и РД "Пожарна безопасност и защита на населението" на територията на Община Пловдив трябва да създадат необходимата организация за осигуряване на нормални условия в изборния ден до окончателното приключване на изборите.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама