Афганистанецът, намушкал свой сънародник в София, остава в ареста

18:06, 13 окт 15 25 370 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Софийският градски съд остави в ареста афганистанеца Теймур Юсефи, който наръга своя съгражданин Харун Хан Агаджан в центъра на София на 9-и вечерта.

Той е обвинен в умишлен опит за убийство. Разпитите на свидетели и разпознаването на извършителя сочат към Юсефи. При огледа на местопрестъплението е намерен сгъваем нож. Обяснението, което обвиняемият дава, доказва, че той е извършителят, счете съдът.

Защитата на подсъдимия поиска по-лека мярка с оглед на съдействието на органите на реда, което оказал Юсефи. По думите на адвокат Стоянов афганистанецът не е разбрал къде удря сънародника си, тъй като е бил ядосан и афектиран. Според него причинената рана може да се квалифицира като средна телесна повреда. Защитата допълни, че показанията, които е дал подсъдимият, не са били с цел да заблудят разследващите.

Теймур Юсефи обясни пред съда, че живее от 2 години в България и животът му е доста тежък. Той няма постоянен адрес и лични документи и е безработен. Пред съда заяви, че в Афганистан е учел до 6-и клас. Там е работел като търговец. Досега не е осъждан.

Мотивът на съда за най-тежката мярка за неотклонение е, че освен нанасянето на удари с нож в лявата част на гърба на Агаджан, Юсефи няма и постоянен адрес, от който да бъде призоваван.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама