Снежана Данева откри детския спортен празник „Спортни звездици“

17:58, 13 окт 15 / Спорт 25 388 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Изпълняващата длъжността кмет на Община Велико Търново Снежана Данева – Иванова откри в Двореца на културата и спорт „Васил Левски“ детски спортен празник „Спортни звездици“.

В рамките на събитието деца от 15 отбора от 13 училища от цялата община имат възможност да спортуват и да проявят физическа активност в обособените шест спортни центъра.

Преминалите успешно изпитанията на всички центрове участват в томбола за разпределяне на множество награди – спортни пособия и екипи.

Децата ще участват в щафетна надпревара. Събитието започна с танц на малките мъжоретки от детска градина ,,Ален Мак“.

"Скъпи деца, уважаеми партньори, радостна съм от възможността да открия този вълнуващ спортен празник за децата на град Велико Търново и от цялата община.

Надявам се „Спортни звездици“ да стане традиционен празник и част от събитията, които в дългосрочен план ще симулират децата и младите хора да се занимават със спорт и физически активности.

Независимо дали ще станат професионални спортисти или ще тренират за удоволствие и здраве за децата и младите хора е изключително важно да спортуват.

Спорта освен, че дава здраве учи децата на ред, дисциплина, постоянство, на справяне с трудни ситуации, изгражда и калява характера и волята им", обърна се към присъсъващите Снежана Данева.

"Знаете колко много постигнахме с общи усилия в обновяване на спортната инфраструктура през последните години.

Можете да бъдете сигурни, че усилията ни в тази насока ще продължат за да дадем на децата и младежите още повече модерни съоръжения и още повече възможности да спортуват.

Благодаря на всички, които са се потрудили за да имаме това прекрасно събитие, което радва децата на Велико Търново. На добър час!", завъщи Данева.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама