Вече пресичаме безопасно до "Джъмбо"

17:39, 13 окт 15 25 350 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Пешеходният надлез на главния път Бургас – София, в района на „Джъмбо” вече е изграден и скоро хората ще имат възможността да пресичат безопасно на отсрещната страна, съобщиха от Общината. Проектът осигурява безопасност на всички участници в движението.

Монтажът на 17-тонната конструкция беше извършен с 12-тонен кран за по-малко от 2 часа. Към съоръжението ще се монтират и асансьорни механизми. Тогава ще бъде пусната в експлоатация и самата пасарелка.

Пешеходният надлез е само на метри от автобусната спирка по маршрута на градския транспорт за кварталите Ветрен и Банево. Изкачването по съоръжението ще става по стъпала, които са направени на няколко нива за удобство и улеснение на преминаващите.

Зоната за преминаване над пътното платно е покрита и обезопасена с парапети, които да гарантират сигурността на хората, когато се движат по металната конструкция.

С изграждането на пасарелката водачите на автомобили и пешеходците вече няма да имат конфликтна точка и ще могат да се придвижват безопасно.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама