Разград ще отбележи Световния ден на ходенето

16:34, 13 окт 15 25 371 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
За 23-ти пореден път Разград ще се включи в отбелязването на Световния ден на ходенето, съобщиха от общинската администрация. Спортната инициатива ще се проведе на 17 октомври от 10 часа пред Ронда в градския парк. Тя се организира от община Разград, съвместно с ТД „Буйна гора” и Общинския клуб за футбол, волейбол, физкултура и спорт.

Всеки участник може да преодолее чрез ходене един или повече маршрути поотделно, комбинирано или поетапно, в зависимост от своето функционално състояние, самочувствие и желание за двигателна активност. Маршрутите започват и завършват пред Ронда и са с дължина 1000, 2000 и 3000м. В началото и в края на всеки от тях ще бъдат изградени пунктове, където специализирани лица ще измерват кръвно налягане и пулсова честота. От 12 часа ще бъде разиграна томбола с предметни награди.

Проявата е в рамките на програмата на Международната асоциация „Спорт за всички” и има за цел да популяризира здравословния начин на живот чрез най-лесно достъпната и естествена физическа активност  - ходенето.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама