Представители на сдружения на хора с увреждания поздравиха ГЕРБ-Бургас за активната им политика за адаптиране на градската среда

15:53, 13 окт 15 25 554 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Кандидатите за кмет и общински съветници от ГЕРБ-Бургас се срещнаха с представители на сдружения, подкрепящи хора с увреждания и социални потребности в града. Сред присъстващите бяха „Социален център Бургас“, Сдружение „Онкоболни и приятели“, местните структури на Съюзите на глухите и слепите в България, ОП „Морски звуци“ и други.

Те поздравиха кандидата за кмет на Община Бургас Димитър Николов и неговия екип от листата на ГЕРБ за постигнатото през предходните мандати. Те отчетоха огромния напредък в създаването на достъпна градска среда за хора с увреждания и подпомагането на сдруженията, работещи за приобщаването на хората със социални потребности в Бургас.

Те посочиха и предимствата на Бургас, в сравнение с други големи градове в страната, при социализирането на обществените сгради и инфраструктура за хора, придвижващи се с инвалидни колички. Една от тях е въвеждането на услугата „Позвъни и се вози“ на Община Бургас както и изграждането на спирки с високи площадки, които позволяват безпроблемно захождане в автобусите на градския транспорт.

Кандидатът за общински съветник и водач на листата на ГЕРБ Бургас – Димитър Людиев съобщи на присъстващите за предстоящото закупуване на 3 нови микробуса с автоматизирани ръкави за улесняване на хората с двигателни проблеми. Друго нововъведение в помощ на хората с увреждания е предстоящото въвеждане автоматично обновяващи се електронни карти за ползване на градския транспорт.

Кандидатите за общински съветници Илияна Гъбева, Жейна Жекова, Калчо Белов и  Валентин Вълков призоваха избирателите с увредено зрение или затруднения в придвижването да се възползват от осигурения транспорт до избирателната им секция от Община Бургас. Желаещите да упражнят правото си на глас като заявят специализирания транспорт на следните адреси и  телефони:

- до 23.10.2015 г.  в  Центъра за обслужване на трудно подвижни лица /автогара  "Запад"/  от 8:30 до 16:30 часа, както и на телефон - 056 831 431;

- на 24.10. и 25.10.2015 г. в Транспортна къща на ул. "Александровска" № 106 и на телефон - 056 810 943. Услугата се извършва на цената на билета за градски транспорт.  

Секциите, определени за гласуване на избиратели с увредено зрение или със затруднения в придвижването, са общо 30, като за всички са предприети мерки за улеснен достъп. В изборния ден ще се предприемат и необходимите действия по осигуряване на достъпни места за паркиране на автомобилите на избирателите с увредено зрение или със затруднения в придвижването до сградите, в които се помещават секциите по чл. 10 от Изборния кодекс.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама