Комитетът за спасение на летище "Пловдив" се обърна за помощ към Бойко Борисов

15:02, 13 окт 15 25 599 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Инициативният комитет за спасение на летище "Пловдив" изпрати специално писмо до премиера Бойко Борисов с искане незабавно преустановяване на водената политика за унищожаване на аеропорта.

"Наясно сме, че функционирането на летище "Пловдив" като международно летище с редовни линии и чартърни полети нарушава бизнес интересите на определен кръг лица, така също знаем и отговора, който би дал министър Московски относно съдбата на летището – предстои концесия", отбелязват от ГИК и подчертават, че нямат за цел да информират Борисов относно финансовото състояние на летището и предстоящите съкращения там, а да го убедята, че адекватно управление може да развие летището и така да спечели Пловдив и региона, а също туризмът на местно, регионално и национално ниво.

"Искаме да Ви убедим, че нашата кауза е кауза на Пловдив, региона и на България, като чрез определянето на летище "Пловдив" за приоритет ще се защити държавния, а не корпоративния интерес.

Господин Борисов, в качеството Ви на министър – председател Ви молим да предотвратите загиването на едно държавно дружество, което същевременно е и важен стратегически обект за Пловдив и страната.

Декларираме пред Вас и пред българското общество, че ще направим всичко необходимо, за да спасим летище "Пловдив" и то да продължи своето функциониране, развивайки се, отчитайки световните тенденции, спазвайки европейските препоръки и най-добри практики и зачитайки върховенството на закона! А това според нас е напълно възможно, ако общината придобие правото на собственост върху имотите, терена и акциите от капитала на Летище Пловдив ЕАД!

Очакваме Вашата адекватна реакция."

Припомняме, че Гражданският инициативен комитет за спасение на летище "Пловдив" бе представен миналата седмица. Изпращането на писмо до Бойко Борисов бе сред основните мерки, начертани от комитета за постигане обявената цел за спасение на летището.

Комитетът бе оглавен от Дойчин Ангелов, бивш директор на еропорта, в него влизат и редица служители на летището.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама