16 секции в Шумен достъпни за хора с увреждания, Общината осигурява транспорт до тях

14:37, 13 окт 15 / Политика 25 339 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Общинската администрация в Шумен ще бъде в помощ на хората с увреждания, които искат да гласуват на 25 октомври, съобщиха от Общинската избирателна комисия.

Избиратели с увреждания на опорно-двигателния апарат или на зрението (след представяне на медицински документ за съответното увреждане, решение на ТЕЛК/НЕЛК) могат да подадат заявка за транспорт до избирателната секция на 21, 22 и 23 октомври 2015 г. от 8.30 до 17.00 часа на телефон 054/ 800-400.

Избирателите ще бъдат карани до секциите от коли на таксиметрова фирма, обясниха от пресцентъра на Общината. Така е било и в минали изборни години, като таксиметрови фирми са предоставяли услугата и безплатно.

От Общинската избирателна комисия в Шумен посочиха девет избирателни секции които се намират на първи етаж /партер/ и в тях могат да гласуват избиратели с увреждания.

Посочени са и седем секции с улеснен достъп, намиращи се на партерни етажи, три от които разполагат с подходи за инвалидни колички и имат достъпни места за паркиране на автомобили.

Избирателните секции, които са достъпни за хора с увреждания можете да видите в прикачения файл или на сайта на Общинската избирателна комисия- Шумен.

В община Шумен нямаше постъпили заявки за гласуване в подвижна избирателна урна и такава изборна секция не направена.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама