Внесоха обвинителен акт срещу каналджия, опитал да преведе 41 нелегални емигранти

14:35, 13 окт 15 25 305 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Окръжната прокуратура в Русе внесе в съда обвинителен акт срещу каналджия с инициали К.Т., заловен на 7 април 2015 г. на ГКПП „Дунав мост“ при опит да преведе незаконно през границата 41 нелегални емигранти. Той е действал в съизвършителство с друг мъж, на когото също са дадени само първите букви от името – Б.Г.

Турският гражданин укрил нелегалните емигранти в хладилно полуремарке на тир, е посочено в документа, съставен от държавното обвинение. Сред пътуващите имало и 4 деца, ненавършили 16 години.

К.Т. е обвинен и за това, че след залавянето му на два пъти предлагал подкуп на длъжностни лица. Сумата, с която бил готов да се раздели, е 2 625 евро, а услугите, които искал срещу нея, са неосъществяване на контрол на камиона, неизвършване на щателна митническа проверка и на такава с рентген.

За първото престъпление законът е предвидил максимално наказание от 10 години лишаване от свобода и глоба от 10 000 до 30 000 лева, като е възможно и конфискуване на част или на цялото имущество. За второто пък – със затвор до 10 години и глоба до 15 000 лева.

Още един обвинителен акт е внесла в съда Окръжната прокуратура, отново за сериозно престъпление, макар и засягащо друг тип обществени отношения. Човек с инициали Т.М.Т. сяда на подсъдимата скамейка, защото между 13 юли и 15 септември 2014 г., на 41 пъти теглил пари с чужди дебитни карти, като така успял да открадне общо 6 370 лева. Той може да бъде наказан с лишаване от свобода от 2 до 8 години и с глоба до двойния размер за източената сума. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама