В Свиленград задържаха издирван каналджия, мълчат за провалена акция

14:28, 13 окт 15 25 316 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Състав на Районен съд Свиленград постанови мярка за неотклонение – задържане под стража за 27-годишния Мехмед З. Срещу него е повдигнато обвинение за превеждане през границата на лица или групи от хора без разрешение на надлежните органи на властта.

Мехмед З. бе обявен за общодържавно издирване след като на 20 септември 2015 г. на влизане през ГКПП-Капитан Андреево е засечен ТИР с бургаска регистрация, от който започнали да излизат хора след като разбили част от каросерията.

За случая Topnovini.bg първи съобщи.

На място служители на гранична полиция установили, че в товарния камион са били превозвани 146 лица – мъже, жени и деца, на възраст от 3 г. до 15 г., от Ирак и Иран. Водачът на камиона Мехмед З. е успял да избяга и след проведено издирване е задържан от органите на МВР в  Стара Загора.

На 8 октомври 2015 г. е бил доведен в Граничен полицейски участък-Свиленград, привлечен е като обвиняем от Районна прокуратура-Свиленград за превеждане през границата на страната на група лица без разрешение на властите.

От прокуратурата съобщават за още няколко операции, при които са заловени няколко души каналджии и нелегални. От държавното обвинение обаче не информират, че е била провалена подобна акция преди дни, твърдят запознати.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама