До месец МВР представя план за административна реформа в системата

13:52, 13 окт 15 / Политика 25 345 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
До месец Министерството на вътрешните работи ще представи готов план за административната реформа в системата. Част от мерките в плана вече са внесени като предложение за промяна в Закона за МВР. Това заяви вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова след заседанието на Министерския съвет, предаде репортер на София Topnovini.bg.

Силовият министър обясни още, че реформата се стреми към оптималното разпределение на състава на министерството, подсилване на полицейските функции и намаляване на администрацията.

„Само по този начин можем да постигнем и една оптимизация на бюджета, която очевидно е необходима, защото дефицитите, които в момента съществуват, са натрупани през последните няколко години и са резултат точно на този стил на управление, който не съобразява обективните дадености и нормалната логика на бизнес планирането“, заяви Бъчварова.

На въпрос дали ще бъдат изплатени 20 млн. лв., които държавата дължи на служители в системата на МВР, тя отговори, че това трябва да се уточни с Министерството на финансите.

"Не е толкова просто. Не бих искала да ограничавам права, които сме дали на служителите си. Затова трябва да уточним с Министерство на финансите каква ще бъде схемата по изплащането на тези дължими суми“, каза министърът.

Бъчварова отново коментира инцидента с депутатите от „Атака“ Волен Сидеров и Десислав Чуколов. Тя категорично заяви, че подкрепя искането на главния прокурор за снемане на имунитета на народните представители.

Вътрешният министър поясни, че действията на полицаите в тази ситуация са били адекватни и подчерта, че има случаи, в които е позволен арестът на хора с имунитет. Това обаче може да стане само, ако е констатирано много тежко престъпление.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама