70-годишен загина и 4-ма пострадаха при катастрофи във Великотърновско

13:15, 13 окт 15 25 484 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
70-годишен мъж загина, а други четирима пострадаха при пътни инциденти в област В. Търново, съобщават от пресцентъра на Областната дирекция на полицията в старата столица. 

Вчера в 14,30 часа на пътя Плевен – Русе, в района на разклона за с. Горна Студена е възникнало пътно произшествие между лек автомобил «Рено 19», управляван от 18-годишния Ф. Р. от Никопол, движещ се по път без предимство, при навлизане в кръстовището, водачът не спрял на пътен знак б2  и отнел предимството на движещия се по главен път лек автомобил "Опел Астра", управляван от 70-годишния Л. Р. от Лясковец.

В резултат на това на място е починал водачът на опела. Другият водач и пътник на предна седалка в реното са с гръдни травми. Ф. Р. е задържан за срок до 24 часа по ЗМВР.

По случая е започнато досъдебно производство. Същият ден в 10,45 ч. в прохода на Републиката, до моста на р. Белица е възникнал друг пътен инцидент.

По първоначална информация лек автомобил «Фиат Темпра», управляван от 57-годишния Г. С. от Враца, движещ се в посока гр. В. Търново, навлязъл в лентата за насрещно движение и се ударил последователно в еластична преграда и в насрещнодвижещият се товарен автомобил "Мерцедес", управляван от 32-годишен унгарски гражданин.

В резултат на това са пострадали водачът на лекия автомобил с контузна рана на тила, след преглед е настанен за лечение, без опасност за живота и 46-годишен пътник от Свищов, с фрактура на предмишница и подбедрица, на ребра, настанен за лечение, без опасност за живота.

Двамата водачи са изпробвани за употреба на алкохол, пробите са отрицателни. Взети са им кръвни проби. По случая е започнато досъдебно производство.    

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама